Keistimewaan Garam Buluh.
- Ia 100% dari bahan semula jadi
- Mengandungi 76 jenis zat galian (Mineral)
- Bersifat Alkali
- Anti Oksida
- Mempunyai tahap Ph 10 – 11
- Mempunyai tanaga Bio
Fungsi Garam Buluh
- Meneutralkan Asid dalam badan.
- Meneutralkan bahan kimia dalam badan.
- Membuang toksin dalam badan.
- Membantu menyerap vitamin yang diambil dgn lebih berkesan.
- Memberi lebih tenaga pada tubuh badan.
- Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.
Cara Penggunaannya
- Bancuh 1 peket Garam Buluh Hai-O dengan 450ml air (Ukuran cawan mug). Jika terasa terlalu masin,tambahkan sedikit air.
- Sesuai dibancuh dengan semua jenis air kecuali air berkarbonat (Air bergas),minuman kordial & minuman keras.
Sukatan Penggunaan
- Bagi orang yg sihat 1 hingga 2 peket sehari
- Bagi ahli sukan, 2 hingga 3 peket sehari.
- Bagi mereka yg menghidap Darah Tinggi, Asma, Lelah, Semput, Angin Ahmar,Masalah Tulang, Masalah Jantung & Masalah Buah Pinggang….1 peket sehari.
- Bagi penghidap Kencing manis, 2 hingga 3 peket sehari.
No comments:
Post a Comment